Neko ovdje laže!

Opština Sjeverna Mitrovica demantovala je predsjednika Srpske liste, Gorana Rakića, koji je rekao da će svi zaposleni u kosovskim institucijama na sjeveru, obustaviti rad dok se predsjednica Osnovnog suda u Mitrovici, Ljiljana Stevanović, ne vrati na posao. Ona je suspendovana nakon što je prisustvovala sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, prenosi Gazeta Express.

Zamjenica gradonačelnika Sjeverne Mitrovice, Adrijana Hodžić, rekla je da je opština otvorena i da radovi nisu stali.

Ona je u izjavi za Express kazala da svaki građanin može da ode i dobije uslugu koja mu je potrebna.

„Da, radimo. Političke odluke su jedno, a na tehničkom nivou svi radimo. Opština je otvorena za svakog građanina, za svaku uslugu koja mu zatreba“, rekla je Hodžić.

Inače, ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova, Goran Rakić, je na protestu koji je danas održan u sjevernom dijelu Mitrovice rekao da niko od njih koji je zaposlen u institucijama Kosova na sjeveru neće ići na posao dok se na posao ne vrati i predsjednica Osnovnog suda u Mitrovici, Ljiljana Stevanović.

„Prema informacijama koje smo jutros dobili ja i gradonačelnici, sudije srpske nacionalnosti i zaposleni u sudovima i pravosuđu danas nisu otišli na posao. Od danas su u znak podrške razriješenoj predsjednici Suda i oni suspendovani i tako će biti dok se Ljiljana Stevanović ne vrati na posao“, rekao je Rakić sa protesta.

Izvor: Gazeta Express/Kossev