Loš rad

Politikolog Nexhmedin Spahiu rekao je da bi, u aktuelnoj Vladi Albina Kurtija, trebalo promjeniti oko 70 odsto ministara zbog lošeg rada i naveo da se stidi jer je predložio Doniku Gërvallu-Schwarz za šefa diplomatije, prenosi Koha.

"Biti pošten, znati ili ne znati vladati, to su dvije potpuno različite stvari. Kurtijevu Vladu ne karakterišu skandali i korupcija, ali nema napretka ni u jednoj oblasti života. Ne vidi se napredak u infrastrukturi, obrazovanju, kulturi, zdravstvu. Ne razumijem zašto ne smjeni ove ministre. Imamo najuspješnije ministre iz redova zajednica. Za ovako loš učinak, 70 odsto Vlade bi moralo da bude promjenjeno, ali Kurti izgleda ne može da uradi taj posao“, rekao je Spahiu i dodao da je jedan od najuspješnijih ministara Xhela Sveçla.

On je naveo da se stidi jer je predložio ministarku spoljnih poslova Doniku Gërvallu-Schwarz na to mjesto, zbog grešaka koje je počinila.

"Sramota me je što sam Gërvallu-Schwarz predložio, ali Albin Kurti bi trebalo da ima hrabrosti da prizna grešku kada je u pitanju njeno postavljenje. Spoljna politika Kosova je slaba tačka svih vlada koje smo imali“, navodi ovaj analitičar.

Govoreći o dostignućima Vlade, Spahiu je rekao da Kurti zaslužuje spomenik kada je u pitanju održavanje izbora jer "niti je krao, niti je dozvolio drugima da kradu glasove".

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore