Neusvajanje građanskog zakonika

Poslanik Samoopredjeljenja Ardian Gola smatra da je stav premijera Albina Kurtija o neodržavanju izbora 3. aprila Kosovu ne samo legitiman, već i dostojanstven, prenosi Koha.

"Imamo posla sa kosovskim insistiranjem na očuvanju ustavnosti zemlje i institucionalnog poretka. Kurtijev zahtjev nije bio samo legitiman već i dostojanstven“, izjavio je Gola za KTV.

Prema mišljenju Ardiana Gole Srbija neće prestati sa naporima da destabilizuje region, što, prema njegovim riječima, dolazi nakon ruskih tvrdnji da izvrši invaziju na Ukrajinu.

"Od nas se očekuje da budemo institucionalno spremni za sve nove okolnosti. Smatramo da je prisustvo NATO ovde u funkciji održavanja stabilnosti. Pokušaji da se unese nestabilnost neće biti uspješni. Srbija pokušava da igra staru igru i ima potrebu za ekonomskom, političkom i, nažalost, vojnom hegemonijom", rekao je Gola.

Prije par dana obilježeneo je godinu dana od rada vlade Albina Kurtija, a prema mišljenju Gole, Vlada će biti upamćena po borbi protiv korupcije.

Gola je napomenuo da Vlada Kosova ima strategiju za rješavanje energetske krize, kao i da je izdvojila desetine miliona eura za subvencije.

Što se tiče neusvajanja Nacrta zakona o građanskom pravu, Gola je istakao da nisu imali zrelu debatu na tu temu već je ona bila dio improvizacije, jer kako kaže kosovsko društvo nije razumelo šta su ljudska prava.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore