Ipak usvojena naknada

Odbor za budžet, rad i transfere usvojio je prijedlog šefa poslaničke grupe Pokreta Samoopredjeljenja Mimoze Kusari-Lile za utvrđivanje visine naknade zamenika za rukovodeću funkciju i naknade troškova, a putni troškovi poslanika ograničeni su na 150 eura, prenosi Klan Kosova.

Naknada putnih troškova za učešće u radu plenarne sjednice i komisije od sada će iznositi pet eura za put od 30 kilometara, 10 eura za 60 kilometara i 15 eura za veću udaljenost. Maksimalni troškovi koje jedan poslanik može da naplati od Skupštine u roku od mjesec dana iznosiće 150 eura.

Osim putnih troškova, sada će se za dnevne troškove poslanika za učešće na plenarnim sjednicama i sjednicama odbora izdvajati pet eura dnevno.

Poslanici moraju da prijave prebivalište i trenutno boravište, ukoliko ono postoji.

Predsjednik Komisije Armend Muja rekao je da je prijedlog poslaničke grupe Pokreta Samoopredjeljenje razuman i da maksimum putnih troškova može iznositi 150 eura.

Poslanik PDK Mergim Lushtaku i poslanik AAK Pal Lekaj nisu učestvovali u glasanju. Lekaj je čak predložio da se ukine pokriće svih putnih troškova poslanika.

Ovaj prijedlog biće upućen i predsjedniku Skupštine Kosova.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova