Predsjednik AAK-a

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj kazao je da Vlada nije napravila pametan potez kada je odbila predlog zemalja Kvinte za održavanje srpskih izbora 3. aprila i dodaje da glasanje Srba na referendumu i na izborima nije isto, prenosi Gazeta express.

Haradinaj smatra da su uprvo države Kvinte najmoćnije države NATO-a.

"Nije mnogo pametno kada da se odbije prijedlog Kvinte, jer mi tražimo od Amerike da nas primi u NATO, a to su najmoćnije zemlje NATO", rekao je Haradinaj u emisiji T7.  

On je kazao da su pitanje referenduma i održavanja srpskih izbora na Kosovu dva različita pitanja.

"Referendum je nešto drugo i mi smo dali punu podršku pošto smo tada ocjenili da nije rješenje da se razgovara o pojedinim pitanjima. Mislimo da Kurti ne samo da je prekršio svoj princip time što je učestvovao u dijalogu bez uslova i kriterijuma, već nas je sada pretvorio u tehnički dijalog koji vodi Bislimi, a današnja situacija je posljedica tog dijaloga. Kada bi insistirao samo na konačnom dogovoru, onda ne bismo bili u situaciji da razgovaramo o pojedinačnim pitanjima", naveo je Haradinaj i dodao da je ovu temu, kao i sve ostale, trebalo uvrstiti u prijedlog konačnog sporazuma sa Srbijom.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express