Bivši zamjenik premijera

Bivši zamjenik premijera Behgjet Pacolli napisao je javno pismo ministarki ekonomije Artane Rizvanoli i ministru životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture Liburnu Aliuu u vezi sa „stagnacijom svega u ekonomskoj oblasti i nemilosrdnim uništavanjem životne sredine”, prenosi Ekonomija onlajn.

“Želim da se zadržim na svakodnevnim brigama građana i stagnaciji svega na ekonomskom planu i nemilosrdnom uništavanju životne sredine i prirode. Iako ne znam planove Vlade, znam da se za godinu dana nije uradio nijedan projekat u infrastrukturi, posebno putnoj, dok održavanje sadašnjih puteva uopšte ne postoji”, rekao je on.

Pacolli dalje navodi da su putevi bez trotoara, bez signalizacije, sa rupama i da predstavljaju opasnost po ljude.

“Nije se ulagalo u održavanje ili popravku puteva oštećenih u poplavama 2021. Radovi započeti prije 2020. stagniraju. Stanje puteva predstavljaju i trajnu opasnost po život ljudi. Oni su bez signalizacije, bez trotoara, sa rupama na skoro svakom metru, sa polomljenim branicima, srušeni, izobličeni, potopljeni i puni đubreta. To je uvreda za naše društvo. Ne znam da li ikada izađete na teren i da li primjećujete ovo? Osim što uništavaju automobile, te jame ugrožavaju i živote ljudi. Molim vas idite i pogledajte ovo stanje! Morate hitno reagovati i zbog zaštite životne sredine. Riječna korita se pretvaraju u deponije. Sjeku šume i to degradira našu životnu sredinu. Ovo pismo, poštovani ministre, nema loše namjere i ne treba ga razumijeti drugačije nego poziv da se što prije interveniše”, napisao je između ostalog Pacolli.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online