Izvještaj policije

U posljednjem izvještaju policije zabilježeno je čak 14 prijava falsifikovanog novca zaplenjenog u periodu od 21. februara do 18. marta u iznosu od 3,878 eura širom Kosova. Falsifikati se pretežno prijavljuju u pekarama i bankama.

U Gnjilanu je 21. februara vlasnik pekare prijavio da mu je mušterija ostavila falsifikovanu novčanicu u iznosu od 200 eura.

Sedam dana kasnije, 28. februara u Kosovu Polju, prema izvještaju, takođe je pekar prijavio da su mu različite mušterije ostavile ukupno 729 faslifikovanih eura.

Prvog dana marta pekar iz Gnjilana prijavio je da je primio falsifikovanu novčanicu u iznosu od 50 eura.

U Prištini je 15. marta službenica banke prijavila da je klijent deponovao falsifikovanu novčanicu od 100 eura.

Policija Kosova je 16. marta tokom kontrole kod muškarca pronašla i zaplenila novac u iznosu od 1,100 eura, naveli su iz Policije Kosova.

Istog dana u Uroševcu u 13.30 časova pekari su prijavili tri odvojena slučaja kada su primili dvije novčanice od 50 eura i jednu od 100 eura.

Dva slučaja tog dana prijavljena su i u Podujevu. Jedan je prijavio pekar koji je primio falsifikovani novac u iznosu od 500 eura, a drugi radnik prodavnice koji je primio novčanicu od 100 eura.

I u Prištini su u toku jučerašnjeg dana prijavljena dva slučaja.

U popodnevnim časovima muškarac je prijavio da je sa bankomata banke podigao faslifikovanu novčanicu u iznosu od 100 eura.

A u večernjim časovima službenica banke u Prištini prijavila je da je klijent ostavio falsifikovan novac u iznosu od 599,5 eura u različitim novčanicama.

U Glogovcu je takođe juče bankarska službenica prijavila da je klijent predao lažnu novčanicu od 100 eura.

Istog dana u večernjim časovima u Lapušniku radnica marketa prijavila je takođe lažnu novčanicu od 100 eura.

Kako navodi Policija Kosova, sav prijavljen novac je zaplenjen i slučajevi se istražuju.