Bojkot srpskih proizvoda

Grupa "Besa Besa" pokrenula je juče video-spotom kampanju protiv kupovine srpskih proizvoda u kosovskim trgovinama, ali sudeći po reakcijama potrošača, njih prije svega brinu poskupljenja, a mnogo manje odakle je roba. Posebno sada u vremenu globalne krize koja donosi neizvesnost u snabdjevanju osnovnim životnim namirnicama.

Radiša Načić iz Lapljeg Sela za Kosovo onlajn kaže da je čuo za kampanju, ali da nije primjetio nestašicu proizvoda.

"Skoro sam čuo za tu kampanju, ali koliko sam mogao da vidim u maraketima svega ima, sve je puno, ima dosta srpskih proizvoda. Nisam primjetio nestašice, ali cijene su svakako velike", kaže Načić.

Sa Načićem je saglasan i Slobodan Dimić iz Livađa, koji na kampanju protiv sprskih prozvoda gleda kao na političku stvar.

"Ima srpskih proizvoda, svega ima. Što se tiče kampanje, to je političko pitanje", rekao nam je kratko Slobodan Dimić.

Rasim Mehmeti iz Prištine je kampanju bojkota srpskih prozvoda ocjenio kao lošu.

"Zabrana nije dobra, ali šta mi da radimo, važno je da ima proizvoda", rekao je Mehmeti za Kosovo onlajn.

Mustafa Vitia iz Ajvalije kaže da robe ima dovoljno i da mu nije bitno od kog je proizvođača.

"Robe ima, ali sve je dosta poskupelo, samo ne znam ko je kriv, da li vlada ili rat u Ukrajini. Nisam čuo za kampanju protiv srpskih proizvoda. Mene ne zanima porijeklo već samo da ima proizvoda, evo danas sam kupio rusko đubrivo", kazao je Vitia.

Podsjetimo, opozicioni poslanici u skupštini raspravljali su prethodnih dana o rastu cijena na Kosovu i kritikovali su vlast da nije u stanju da upravlja situacijom, dok Vlada tvrdi da su preduzeli najbolje mjere da pomognu građanima.

Izvor: Kosovo Online