Član Pokreta Samoopredjeljenje Avni Zogiani rekao je da javni sektor kontrolisalo nekoliko porodica na Kosovu, koje je nazvao "kvazimafijom", prenosi Koha.

On je rekao da na Kosovu korupcija vlada već 20 godina i da je svuda ima, a da je kriminal pomješan sa politikom. Smatra da se protiv toga treba boriti oduzimanjem sredstava i vrijednosti koje služe korumpiranoj strukturi kako bi se "otjerala" korupcija.
 
"Mislim da Pokret Samoopredeljenje nije bio tako oštar i agresivan u retorici. Ne bih to definisao kao korupciju, već kao kvazimafiju, jer su neke porodice kontrolisale javni sektor, možda ne baveći se drogom, već manipulisanjem budžetom. Pokret Samoopredjeljenje je bio prilično oprezan, nije koristio oštre izraze", naveo je Zogiani za KTV.

Prema njegovim riječima, ako su na Kosovu "braća predsjednika godinama kontrolisali finansijske sektore i postali milioneri, onda ono što treba uraditi jeste da se im se oduzme stečeno bogatstvo".

On je naglasio da je najvažnije boriti se protiv korupcije u policiji, zatim u tužilaštvu i pravosuđu uopšte i dodao da bi izvršna vlast trebalo da poveća broj inspektora i reformiše Inspektorat.