Predsjednik LDK

Predsjednik Demokratskog saveza Kosova Lumir Abdixhiku kritikovao je Vladu premijera Kosova Albina Kurtija što nije preduzela ništa u vezi sa povećanjem cijena, i nazvao je "posmatračem koji negira krizu", prenosi Reporteri.

"Nema parlamenta danas u regionu i svijetu koji ne govori o poskupljenju. Danas nam je u ovoj Skupštini rečeno da nemamo krizu. Treba da razgovaramo o tome da li postoji kriza ili ne. Ovo nisu politička pitanja", rekao je Abdixhiku na sjednici Skupštine o poskupljenjima, odgovarajući šefici poslaničke grupe Pokreta Samoopredjeljenja Mimozi Kusari Lila, koja je rekla da je "opozicija sazvala sjednicu samo u političke svrhe".

"Prošlo je mjesec i po dana otkako smo u ovoj Skupštini razgovarali o poskupljenju. Suočavamo se sa alarmantnim povećanjem cijena. Tema nije ni nacionalna ni lokalna, to je problem. Deficit kod ove vlade još više narastao. Problem je što postoji alarmantna kriza poskupljenja. Kada vidimo druge zemlje da djeluju, vidite da je vaša Vlada gledalac, da ništa ne radi. Ova vlast je posmatrač, negator krize. Naša vlast ne prepoznaje krize. On sve krize smatra globalnim. Ako su globalni, šta radite?", upitao je Abdixhiku.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri