Centralna banka Kosova

Memorandum o saradnji u sprovođenju projekta postavljanja registarskih naljepnica na stakla vozila, u cilju smanjenja neregistovanih vozila na Kosovu, potpisan je juče u Prištini. Prva naljepnica svečano će biti postavljena danas.

Memorandum su potpisali guvener Centralne banke Kosova, Fehmi Mehmeti, zamjenik ministra za životnu sredinu, prostorno planiranje i infrastrukturu, Hysen Durmishi, direktor Kosovskog ureda osiguranja, Sami Mazreku i Genc Hamzaj iz Agencije za civilnu registraciju.

"Realizacija ovog projekta počeće svečanošću u utorak sa početkom od 13 časova u prostorijama Agencije za civilnu registraciju, gdje će u prisustvu medija biti postavljena prva naljepnica“, navodi se u saopštenju Centralne banke Kosova.

Ovaj projekat je najavljen i početkom godine, kada je kao datum njegove realizacije naveden 1. mart.

„Od ovog datuma pripadnici Kosovskog ureda osiguranja (KUO) imaće ovlašćenje za postavljanje naljepnica na motorna vozila, prilikom njihovog osiguravanja u centrima za registraciju vozila“, navela je tada Centralna banka.

U istom saopštenju poručili su da kosovski budžet neće imati nikakav finansijski teret u vezi sa postavljanjem naljepnica, već da će sve troškove snositi osiguravači, odnosno KUO kao predstavnik industrije osiguranja na Kosovu.