Ministar unutrašnjih poslova

Ministar unutrašnjih poslova Xhelal Sveçla reagovao je nakon akcije koju su danas pokrenuli Policijski inspektorat i Specijalno tužilaštvo zbog sumnje da su pojedini policajci umješani u primanje mita i zloupotrebu službenog položaja i istakao da neće dozvoliti da nepošteni budu dio Policije Kosova.

"Policija Kosova je rangirana kao druga najpouzdanija institucija za građane i to je naravno zahvaljujući radu policijskih službenika. Posvećeni smo održavanju ovog rejtinga i naporno radimo da ga podignemo na viši nivo. U ovom kontekstu, svima onima koji pokušavaju da ukaljaju pošten i profesionalan rad drugih policajaca nije mjesto u policiji i ona nije mjesto gde se krši zakon i gde postoji korupcija", napisao je Sveçla na Facebooku.

Dodao je da će se i dalje truditi da svakom policajcu pruži maksimalnu podršku kako bi se obezbjedili red, zakon i bezbjednost za sve građane i čestitao policijskom inspektoratu i institucijama MUP-a kna radu.

"Naš glavni cilj je da garantujemo integritet i profesionalizam u svim agencijama koje vodimo. U tom kontekstu, svako ko naruši integritet institucije, nesumnjivo će se suočiti sa pravdom po važećim zakonima", napisao je Sveçla.

Izvor: Kosovo Online