Poslanik PDK

Poslanik Demokratske partije Kosova Bekim Haxhiu podneo je Skupštini Kosova Nacrt zakona o dopuni i izmenama zakona o kosovskim penzijskim fondovima, koji podrazumijeva povlačenje sredstava iz Penzionog fonda (Trusta), prenosi Gazeta express.

Haxhiu je prije mjesec dana zatražio da se građanima omogući da povuku sredstva iz Trusta do 30 odsto, a 9. marta poneo je zahtjev Skupštini.

On je u zahtjevu naveo da je usled poskupljenja struje i proizvoda dnevne potrošnje, dobio mnogo zahtjeva građana da se omogući povlačenje sredstava iz Penzionog fonda.

"Poslije poskupljenja struje i svih proizvoda dnevne potrošnje, neophodno je da Vlada stavi na glasanje moj prijedlog za povlačenje Penzionog fonda do 30 odsto. Moj predloženi amandman će uticati na oporavak privrede i podršku građanima", rekao je Haxhiu.

Kako je dodao, prijedlog više podržava građana sa nižim primanjima. Onima sa manje sredstava u Trustu, po predlogu Haxhiua, bilo bi omogućeno da povuku više sredstava, kako bi lakše izašli na kraj sa aktuelnom situacijom usljed ekonomske krize i rasta cijena u svim sektorima.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express