Poslanik PDK

Poslanik Demokratske partije Kosova i potpredsjednik parlamenta Enver Hoxhaj ocjenio je da je zamjenik premijera Besnik Bislimi jedino sposoban da predstavlja Kosovo koje će biti izbačeno iz svih organizacija, a ne prihvaćeno, prenosi Ekonomija onlajn.

“Mislim da Bislimi nije neko ko može da predstavlja uspješno Kosovo, već Kosovo koje je isključeno iz bilo koje organizacije. On nema taj talenat, on ne poznaje ovu oblast, ne poznaje ovu temu", rekao je Hoxhaj.

On je naveo da članstvo u Savjetu Evrope treba da bude prioritet, kao i spoljna politika.

"Pored nesporazuma koji se desio, najvažnije je da vlada ima akcioni plan i da aplicira u Savjetu Evrope. Članstvo ne može da se desi za nekoliko nedjelja, mjeseci. Članstvo se može dogoditi za dvije ili tri godine, kao što se to desilo i sa drugim zemljama članicama Savjeta Evrope", rekao je Hoxhaj.

Zamjenik premijera Besnik Bislimi napravio je diplomatski gaf, kad aje nakon sastanka sa zamjenikom generalnog sekretara Savjeta Evrope Bjornom Bergeom na Twitteru napisao da je Berge pozdravio inicijativu Kosova da se prijavi za članstvo u Savjetu Evrope.

Berge je ubrzo demantovao navode Bislimija i poručio da Bislimi nije tačno preneo njegove riječi u vezi sa mogućom prijavom u Savjet Evrope.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online