Zamjenik premijera Kosova

Zamjenik premijera Kosova Besnik Bislimi priznao je da je napravio grešku kada je objavio vijest o susretu sa zamjenikom generalnog sekretara Savjeta Evrope Bjornom Bergeom i izvinio se Bergeu jer je upotrebio "neprikladan termin".

On je na svom Twitteru napisao da je pogrešio jer je trebalo da napiše "obavjestili smo ga o inicijativi Kosova za članstvo u SE", umjesto što je napisao da je Berge "pozdravio" tu inicijativu.

"Zaista sam zahvalan Bjornu Bergeu na odličnom susretu i razmjeni mišljenja sa njim. Izvinite što sam izabrao neprikladan termin u svom posljednjem twitu. "Umjesto riječi 'on je pozdravio', tačan opis je trebalo da bude 'obavjestili smo ga'", napisao je Bislimi.

Njegov odgovor dolazi nakon što je evropski diplomata demantovao detalje koje je Bislimi naveo o njihovom susretu.

Nakon jučerašnjeg susreta sa Bergeom u Strazburu, Bislimi je na Twitteru objavio da je Berge zamjenik generalnog sekretara SE pozdravio inicijativu Kosova za članstvo u toj organizaciji.

Berge je nakon toga reagovao na to navodeći da to "nije tačan opis onoga što je izjavio na sastanku" u vezi sa mogućom prijavom Kosova za članstvo u toj organizaciji.

Bislimijev gaf osudili su mnogi, navodeći da se radi o skandalu i nečemu što je štetno po kosovsku diplomatiju.

Izvor: Kosovo Online