Svo vrijeme pod udarom

Hotelijersko-turistička komora Kosova pozdravila je popuštanje antikovid mjera, iako smatraju da ta odluka kasni, a ovaj sektor, prema ocjeni predsjednika komore Hysena Sogojeva pretrpeo je veliku štetu tokom pandemije, prenosi Ekonomija onlajn.

Predsjednik Hotelijersko-turističke komore Hysen Sogojeva izjavio je za Ekonomiju onlajn da je odluka o popuštanju mjera adekvatna, ali da je nepotrebno uslovljavanje da ovaj sektor radi sa kapacitetom od 50 odsto. On očekuje potpuno ukidanje mjera za dvije nedjelje.

Sektor ugostiteljstva i turizma, kako je naveo, pod udarom je sve vrijeme pandemije i on tvrdi da je pretrpljena šteta prilično velika. Sibvencije su, dodaje, male, a pomoć je bila ista i za firme koje su radile tokom pandemije i za one koje su sve vrijeme bile zatvorene.

“Većina preduzeća je bila na ivici bankrota. Smanjenje broja radnika automatski šteti poslovanju. Pomoć nije bila tamo gdje je trebalo da bude. I ko je radio i ko nije, dobio je neku vrstu pomoći", rekao je Sogojeva.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online