Sekretar Skupštine Kosova

Skupština Kosova je tokom 2021. godine potrošila preko 8 miliona eura, a čak 6,8 miliona je potrošeno na plate i naknade, prenosi Lajmi.

Sekretar Skupštine Kosova Ismet Krasniqi je, izvještavajući Odbor za budžet, rad i finansije, rekao da su poslanici imali manje aktivnosti zbog pandemije, pa je došlo do uštede troškova.

Sa tim se nije složio poslanik PDK Ferat Shala koji je konstatovao da su zvanični rashodi veći, uprkos pandemiji, navodeći da su troškovi službenih putovanja sa 40.000 porasli na 61.258 eura.

Međutim, sekretar Krasniqi je to negirao i pojasnio da poslanici ne mogu da naplate gorivo iz posebne budžetske linije, već su svi ti troškovi obračunati uz njihovu osnovnu platu.

Poslanik Alijanske za budućnost Kosova Pal Lekaj kritikovao je Skupštinu zbog nedostatka blagovremenog pojašnjenja o nadoknadi putnih troškova poslanika.

Komisija ni na današnjoj sjednici nije postigla saglasnost oko razmatranja zahtjeva za utvrđivanje visine naknade zamjenika za rukovodeću funkciju i naknade troškova.

Izvor: Kosovo Online/Lajmi