Dvoje funkcionera doniraće zarade

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj podržao je odluku Vlade o formiranju fonda za bezbjednost iz kojeg će se dodatno finansirati Kosovske bezbjednosne snage. Gradonačelnik Suve Reke Bali Muharemaj najavio je da će donirati februarsku platu za ovaj fond, a njegovoj inicijativi pridružila se i poslanica Alijanse za budućnost Kosova Albana Bytyqi.

Haradinaj je napisao da "ruska agresija na Ukrajinu i jasan stav Srbije koja podržava Putina i Rusiju, predstavlja ozbiljnu pretnju bezbjednosti na Balkanu".

"Ova situacija zahtjeva brzu akciju, efikasne, potrebne i odgovorne odluke svih institucija u zemlji. U ovom duhu podržavam odluku Vlade o stvaranju fonda za bezbjednost. Smatram da bi ovu odluku trebalo promjeniti u zakon koji bi bio izglasan u Skupštini", napisao je Haradinaj na Facebooku navodeći da njegova stranka podržava sve odluke koje su u nacionalnom interesu.

Gradonačelnik Suve Reke Bali Muharemaj smatra da je pravi trenutak da se pomogne KBS.

"Kao vojnik po profesiji, ali i kao bivši pripadnik OVK, smatram da je pravi trenutak da pomognemo napredovanju naše vojske, odnosno Kosovskih bezbjednosnih snaga", napisao je Muharemaj na Facebooku pozivajući ministre i poslanike da doniraju svoje prihode.
Na gest Muharemaja reagovala je poslanica Albana Bytyqi koja je na Facebooku napisala da će se pridružiti ovoj inicijativi.

"Ono što je danas započeo Bali Muharemaj je obaveza svakog od nas. Kao poslanik u Skupštini, čestitam mu i podržavam ovu inicijativu. Dakle, i ja ću svoju februarsku platu prebaciti u fond za bezbjednost", napisala je Albana Bytyqi.

Izvor: Kosovo Online