Ministar odbrane

Ministar odbrane, Armend Mehaj, zatražio je od građana Kosova, sunarodnika u dijaspori i međunarodnih prijatelja da na društvenim mrežama pozovu na ulazak Kosova u NATO i Evropsku uniju.

Mehaj je putem objave na Facebooku zamolio sve da na svojim profilima na društvenim mrežama napišu #KosovoInNATO i #KosovoInEU.

„Pozivam vas kao vaš sugrađanin, sunarodnik i prijatelj, da pozovete, gdje god da se nalazite i sa koje god pozicije da imate, svoje španske, grčke, rumunske, slovačke i kiparske prijatelje da čuju istinu o Kosovu i našem narodu. Kosovo i naš narod dijele zajedničke evroatlantske vrednosti slobode, mira i demokratije. Kosovo je pouzdan partner i to smo dokazali kontinuirano u svakom zajedničkom projektu u funkciji humanosti, mira, bezbjednosti, stabilnosti i demokratije. Kosovo, istorijski i kulturno, je sastavni i prirodni dio evropske porodice. Svi zajedno na naše profile društvenih mreža da objavimo: #KosovoInNATO i #KosovoInEU“, napisao je Mehaj.

Animirana fotografija vojnika KBS-a u ponedjeljak je široko rasprostranjena na društvenim mrežama, a fotografija ima i natpis Kosovo u NATO-u.

Izvor: Koha/Kossev