Umješana i policija

Sedam osoba, uključujući tri policajca, uhapšeno je tokom akcije u subotu zbog sumnje da su stvorili kriminalnu grupu za krijumčarenje ukradenih vozila sa Kosova u Albaniju, prenosi Koha.

Policajci su radili na graničnom prijelazu Morina-Vrbnica i bez problema omogućili prolazak vozila koja su kradena na Kosovu a zatim sa lažnim albanskim tablicama prebacivana u Albaniju.

Akciju pod nazivom "Nacional" sproveli su Regionalna direkcija Agencije za nadzor policije u Tirani i strukture za borbu protiv organizovanog kriminala u Direkciji lokalne policije u Tirani (DVP), a kako se navodi uhapšeni su uspostavili organizovanu kriminalnu grupa koja je trgovala ukradenim motornim vozilima, od Kosova do Albanije.

Na čelu ove grupe, prema navodima vlasti, bio je Selaudin Shahini, dok se sumnja da je njegov rođak Ndriqim Shahini, preko svojih društvenih veza na Kosovu, obezbjeđivao ukradena vozila.

Kao materijalni dokazi zaplenjena su četiri vozila, novčana suma i šest mobilnih telefona, dok se u saradnji sa kosovskim policijskim organima nastavlja rad na identifikaciji i hapšenju drugih građana umješanih u ovu kriminalnu radnju.

Do okončanja istrage, sud u Tirani je odlučio da zadrži u zatvoru službenika Uprave lokalne policije Kuks Vojsava Dodu, osoblje ove uprave - Endija Ahmetaja i Selaudina Shahinija, Aurela Shatrija, Ndriqima Shahinija i Ervisa Cara, dok je trećem uhapšenom policajcu Fatri Brahi određen kućni pritvor, jer je istraga pokazala da on nije dio kriminalne grupe.

Grupu je sasvim slučajno otkrila žrtva, državljanin Kosova, kome je vozilo ukradeno. On je identifikovao svoje vozilo tipa "golf 7" koje je kružilo ulicom u pravcu Tirane, o čemu je odmah obavjestio policiju.

Izvor: Kosovo Online/Radio Mitrovica Sever