Sprečavanje i suzbijanje kriminala

Ministar unutrašnjih poslova Xhelal Sveçla čestitao je pripadnicima policije uspješno sprovođenje operativnog plana u sprečavanju i suzbijanju kriminala, istakavši da na ovaj način Kosovo brine o svojim građanima.

Sveçla na je na Facebooku napisao da se "sprečavanje korupcije i kriminala odnosi i na granične oblasti, najprije sa Srbijom".

"Kao ministar unutrašnjih poslova, čestitam policiji na uspešnom sprovođenju operativnog plana u sprečavanju i suzbijanju kriminala i svih oblika krijumčarenja, uključujući i granične oblasti koje povezuju Kosovo sa Srbijom i u pograničnoj oblasti koja se odnosi na Sjevernu Makedoniju", napisao je on.

Sveçla je istakao da ovo pokazuje "jačanje vladavine prava, sprečavanje krijumčarenja i trgovine robom ilegalnim putevima, zatvaranje i onemogućavanje ilegalnih ruta koje koriste šverceri".

Kako dalje navodi, kroz ove aktivnosti, institucije brinu o stvaranju miira i bezbjednosti za svoje građane.

Akcija policije je sprovedena u blizini granice sa Srbiji, odnosno u opštinama Leposavić i Zubin Potok, u području ka Sjevernoj Makedoniji – opštinama Vitina i Gnjilane i u opštini Podujevo.

Izvor: Kosovo Online