Predsjednik Inicijative

Predsjednik Socijaldemokratske inicijative Fatmir Limaj kaže da priroda njihove stranke ne podrazumijeva da prave "buku”, navodi da opozicija snosi dio odgovornosti za neuspjeh vlasti, ali i da je očekivao da će Pokret Samooperedjeljenje odustati od pogrešnih poteza, prenosi Ekonomija onlajn.

Limaj smatra da je bilo neophodno dati neko vrijeme Vladi Kurtija, ali, prema njegovim riječima, godinu dana je bilo dovoljno da se vidi rad i ponašanje sadašnje vlasti.

Upozorava da će Inicijativa, "upaliti motore” i ažurirati važne teme.

Limaj kako prenosi Ekonomija onlajn očekivao je da će Pokret Samoopredjeljenje odustati od nekih pogrešnih stavova.

"Želimo Vladu koja poštuje svoju istoriju“, rekao je Limaj.

Nije zadovoljan ni opozicijom u parlamentu, koju opisuje kao bučnu.

"Veoma smo aktivni. Imamo političko iskustvo u ovoj zemlji. Poštujemo volju građana. Ne trčimo da pravimo buku i vrištimo. Pratili smo svakodnevna dešavanja u našoj zemlji. Čak i u danima kada se ne bavim politikom, brinem se i posmatram i pratim interese svoje zemlje. Sve dok imam energije, zdravlja i duha, ni na sekund ne odustajem od interesovanja za razvoj u svojoj zemlji", poručio je Limaj.

Ali, kao opozicija, sada smo dali vrijeme ovoj vlasti i pratili smo je korak po korak, napominje Limaj.

"Možda naša priroda opozicije nije kao drugih koji prave buku svakog dana. Smatram da treba dati prostor vladi", dodao je on.

Prema njegovim riječima, Inicijativa će i dalje biti glas razuma kao što su bili u parlamentu i Vladi, ostavljajući otvoren put za saradnju sa svakim subjektom koji se interesuje za različite teme.

On je poručio da parlamentarna opozicija treba da bude koordinirana, aktivna i argumentovana.

"Ono što treba da uradimo je da podignemo glas o aktuelnim pitanjima. Nadam se da će se parlamentarna opozicija reflektovati i biti uigrana, aktivna i argumentovana, a ne bučna što do sada nismo vidjeli. Ne licemjerna opozicija, već opozicija određena u svojim pozicijama", rekao je Limaj.

Prema Limaju, dio odgovornosti za neuspjehe koji se dešavaju u mnogim oblastima snosiće i parlamentarna opozicija ako nastavi da se tako ponaša.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online