Poslanik VV-a

Poslanik Pokreta Samoopredjeljenje Haki Abazi zatražio je sastanak bezbjednosnih institucija radi praćenja situacije u Ukrajini.

Predsjednik Odbora za spoljne poslove Haki Abazi, je na današnjoj plenarnoj sjednici Skupštine Kosova, rekao da su prvi efekti krize u Ukrajini uočeni na Kosovu i u regionu.

„Prvi efekti su primjećeni na Kosovu i u regionu, cijene su porasle jer smo zavisni od uvoza i naši proizvodni kapaciteti su na minimumu. Shodno tome, u ovoj situaciji potrebna je puna solidarnost i saradnja svih nas ovdje u parlamentu, ali i našeg društva. Takođe, puna koordinacija sa NATO-om i našim zapadnim saveznicima. S druge strane, imati susjeda kao što je Srbija koji koristi istu taktiku ugrožavanja teritorijalnog integriteta i kopira ruski metod, hitno je da se naše bezbjednosne institucije okupe i pažljivo prate situaciju sa kojom se suočavamo. Moj zahtjev je da u ovoj delikatnoj situaciji u kojoj ponekad stvaramo istoriju, a da ne znamo da to činimo, budemo ujedinjeni pred krizom koja može da utiče na sve nas i na region. Srećni smo što smo zajedno sa našim zapadnim saveznicima u suočavanju sa ovim izazovom", rekao je on.