Ispunjenje obećanja

Premijer Kosova Albin Kurti kazao je da će njegova Vlada, već nakon godinu dana postojanja, povećati minimalnu zaradu, prenosi Reporteri.

On je na svom Facebooku objavio da su radnici javnog sektora dugi niz godina bili izostavljeni, ali da će se Vlada potruditi da se omogući veća minimalna zarada, kako bi zaposleni živjeli dostojanstveno.

"Počeo je rad na podizanju minimalne zarade, na ispunjavanju još jedne obaveze. Godinama su radnici u privatnom sektoru izostavljeni. Sa našom upravom to se mijenja. Mi ćemo im obezbjediti prag prihoda koji im omogućava da žive dostojanstveno. I prije nego što smo navršili godinu dana u vladi, počeli smo da preduzimamo neophodne korake ka povećanju minimalne zarade", napisao je Kurti.

Dodaje da je prvi korak prilagođavanje zakonskog okvira, kako bi se izbjegle sve postojeće zakonske nesigurnosti u pogledu povećanja minimalne zarade, kao i da je Ministarstvo finansija, rada i transfera već pripremilo nacrt zakona koji će uskoro biti stavljen na javnu raspravu.

"Pored toga, u koordinaciji sa Ekonomsko-socijalnim savjetom, uskoro će biti predložen i nivo minimalne zarade. Prijedlog zatim usvaja Vlada i time se završava proces", zaključio je Kurti.

Izvor: Kosovo Online