Traže podršku svih poslanika

Šefica poslaničke grupe Samoopredjeljenje (VV) Mimoza Kusari Lila rekla je da će poslanici ove stranke raspravljati o članu Nacrta građanskog zakonika, odnosno četvrtoj tački porodičnog zakona koji se odnosi na istopolne brakove i pozvala sve poslanike pa i "konzervativce“ da podrže ovaj prijedlog, prenosi Ekonomija onlajn.

Ovaj nacrt zakona će se prvi put naći u Skupštini i pred poslanicima.

"Nacrt građanskog zakonika je prvi put predstavljen u Skupštini Kosova, sadrži 1630 članova i pet zakona, predstavlja osnovu građanskog prava, a ovaj o kojem će se raspravljati se odnosi na porodični zakon”, rekla je Kusari Lila.

Dodala je da “glasanje za ovaj zakon ne sme omesti druge tačke dnevnog reda ali svi poslanici pa i oni sa konzervativnim stavovima bi trebalo da daju svoj glas ovom zakonu jer je veoma važan”.

“Rasprava i glasanje će pokazati da će se u našem društvu ova debata nastaviti. To je suštinski veoma važno jer se odnosi na ljudska prava svakog građanina, kao i na diskurs kojem naše društvo kao evropsko teži. Smatramo da je ovaj nacrt zakona veoma važan i da bi trebalo da ga podrže svi poslanici bez razlike“, rekla je Kusari Lila.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online