Na važan datum

Poslanik Samoopredjeljenja Artan Abrashi smatra da na jučerašnjoj svečanoj sjednici Skupštine, povodom godišnjice proglašenja nezavisnosti, premijer Albin Kurti nije rekao ništa uvredljivo i uznemiravajuće, da bi opozicija napustila sjednicu na tako važan datum, prenosi Gazeta Exspress.

"Nisam prisustvovao svečanoj sjednici Skupštine. Na radiju sam slušao govor premijera koji je čestitao i sumirao šta je Vlada uradila ovih mjeseci. Čuo sam galamu, u prvi mah sam posmislio da se radi o nepažnji poslanika, a onda sam shvatio da je opozicija napustila sjednicu u znak protesta zbog premijerovog govora. U tom govoru nije bilo ničeg iritantnog ili nepodnošljivog da bi poslanici, na tako važan datum, napustili salu. Pročitao sam govor i na društvenim mrežama i zapitao sam se zašto se to preduzima“, rekao je Abrashi.

On je rekao da nema razloga da poslanici napuštaju salu, ali da razumije opoziciju, jer šta god Vlada uradi, opozicija je tu da se protivi, kao i da je to njihovo pravo.

"U potpunosti razumijem ideju opozicije. Ove stranke koje su izgubile izbore su manjina u skupštini. Šta god da uradi Vlada Kosova mora da se kaže da je loše iako je dobro“, dodao je Abrashi.