Nezadovoljstvo

Najveći problemi sa kojima se suočava Kosovu su egzodus mladih, velika nezaposlenost, male penzije, konstantno poskupljenje životnih namirnica, a sada i struje. Zbog svega toga građani su sve više nezadovoljni, prenosi Ekonomija onlajn.

Sa povećanjem cijena energenata, građani kažu da će teže živjeti, a žale se i na male penzije na Kosovu.

Građanin Naim Mehmeti je izjavio je da je posljednjih 14 godina bilo mračno za Kosovo i kritikovao je Vladu Albina Kurtija zbog podizanja cijena energenata i malih penzija. Kaže da je Kurtijevo obećanje bilo smanjenje cijene energije, a ne njeno povećanje.

„Bez ikakve subvencije, bez ikakvog prava, bez ikakve perspektive i sigurnosti. Vojna bezbjednost je poznata, ali mi nemamo ekonomsku bezbjednost. Penzionerima je penzija 100 eura i to za 40 godina radnog staža. Podignuta je cijena struje i to je ozbiljna situacija, dramatična", navodi Mehemti i dodaje da je teško što mladi odlaze zbog teške ekonomske situacije.

Ibusha Krasniqija porast cijena ne čudi mnogo i naglašava da se tako nešto dešava u mnogim zemljama svijeta.

Posljednjih 14 godina, kako smatra Begishe Rushiti, bilo je prilično srećno, a sadašnje teškoće sa kojima se vlast suočava mora da prevaziđe zajedno sa narodom.

Što se tiče poskupljenja energenata, Rushiti naglašava da je sa penzijom od 100 eura nemoguće izmiriti račune.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online