Rektor Prištinskog univerziteta

Rektor Prištinskog univerziteta "Hasan Prishtina" Naser Sahiti izjavio je da je posljednjih godina smanjen broj upisanih studenata na Ekonomskom i Pravnom fakultetu, prenosi Koha.

"Imamo neke fakultete koji tradicionalno upisuju veliki broj studenata kao Ekonomski i Pravni fakulteti. Tražen je takođe i Pedagoški fakultet. Međutim ako posmatramo posljednje dvije godine, vidimo pad broja upisanih", rekao je Sahiti.

Sahiti je dodao i da fakultetima nedostaje administrativno osoblje, što se odražava na efikasnost administrativnih usluga studentima.

"Završili smo konkurs za nastavno osoblje na kojem smo zaposlili 71 nastavnika i saradnika. Imamo veći problem sa administrativnim osobljem. Na tom polju dvije do tri godine nismo realizovali nijedan uspješan konkurs. To je pogoršalo situaciju u pogledu administrativnog osoblja i sve to rezultira ne baš dobrim uslugama za studente. Radimo na ublažavanju tog problema i vjerujem da ćemo vrlo brzo otvoriti konkurs za prijem administrativnog osoblja", rekao je Sahiti.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore