Predsjednik PDK

Predsjednik PDK Memli Krasniqi, povodom godišnjice održavanja parlamenatrnih izbora na Kosovu, napisao je na Facebooku da vlada Albina Kurtija nema viziju, program niti dnevni red, već samo propagandu iako je na izborima odnela ubjedljivu pobjedu, piše Reporteri.

Krasniqi je dodao da su građani imali veliko povjerenje u Samoopredjeljenje i da su vjerovali u vladu koju je formirao njihov predsjednik Albin Kurti ali da su to povjerenje nakon godinu dana izgubili.

"Sa formiranjem vlade Albina Kurtija, građani su vjerovali u korak naprijed, dajući veliku podršku Samoopredjeljenju u nadi da će život na Kosovu biti bolji. Međutim, ekonomija za koju se glasno govori da je slobodna i pravedna je stagnirala i ne uspeva da se pokaže kao takva. Obrazovanje koje je obećano da će biti konkurentno, nastavlja da bude konkurentno samo kao novčana vrijednost na tržištu znanja. Nije pokrenut nijedan razvojni projekat, a Vlada je sprečila pokretanje projekata razvoja privatnog sektora. Cijene su porasle i otežale život građanima, dok su plate smanjene, a kosovskim porodicama su nedavno naplaćivani skupi računi za struju“, napisao je Krasniqi.

On je dodao da je tokom ove godine počeo masovni egzodus mladih sa Kosova, ali da se ipak nada da Kurtijeva vlada neće naneti nenadoknadivu štetu Kosovu.

 Izvor: Kosovo Online/Reporteri