Ministar zdravlja

Zamjenica premijera Kosova za pitanja manjina i ljudska prava Emilija Redžepi, zajedno sa ministrom zdravlja Rifatom Latifijem, sastala se jučes sa čelnicima lokalne vlasti u Južnoj Mitrovici, kako bi se upoznala sa opštom situacijom pandemije kovida u ovoj opštini, prenosi Koha.

Redžepi je, govoreći o posjeti, rekla da je ovo veliki korak vlasti u teškim vremenima pandemije, da bude što bliže građanima svih opština bez razlike.

"Veliki je korak vlade da budemo što bliže svim opštinama, bez partijskih razlika, jer u ovom trenutku kada je kovid još uvijek aktuelan, moramo da budemo zajedno i da ga što lakše pređemo", rekla je Redžepi.

Ministar zdravlja Rifat Latifi još jednom je pozvao građane da se vakcinišu protiv kovida-19, kako bi se ciklus imunizacije što prije okončao.

“Svako od nas mora da se vakciniše. Broj vakcinisanih sa jednom dozom je dobar, ali sa dvije nije baš dobar, sa tri još manje, tako da treba da završimo ciklus“, naglasio je Latifi.

Gradonačelnik Južne Mitrovice Bedri Hamza, navodeći kao najveći problem nasljeđene finansijske obaveze, rekao je da će glavni prioritet opštine za ovu godinu biti finansijska konsolidacija.

"Najveći problem imamo sa nasljeđenim finansijskim obavezama i normalno, i pored mnogih drugih potreba, finansijska konsolidacija opštine nam se nameće kao prioritet za ovu godinu", objasnio je Hamza.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore