Zamjenik predsjednika AAK

Alijansa za budućnost Kosova upozorila je da će se oštro usprotiviti vladi Albina Kurtija zbog poskupljenja struje i najavila da će se u pritisku na vlast da ukine tu, kako navode, nezakonitu odluku koristiti i institucionalnim i vaninstitucionalnim sredstvima, prenosi Gazeta express.

Zamjenik predsjednika AAK i poslanik te stranke Pal Lekaj kaže da će odluka o poskupljenju struje biti upućena Ustavnom sudu. Nije isključio mogućnost organizovanja protesta.

"Insistiraćemo da se tome suprotstavimo ako se vlast ne saglasi. Primjenićemo demokratske metode pritiska na vlast, obratićemo se Ustavnom sud, koristićemo se i drugim metode van institucija kako bismo izvršili pritisak na vlast. Otvorena je opcija protesta", rekao je Lekaj za Kosovo press.

On je Kurtija nazvao "prevarom" jer, kako kaže, obmanjuje građane. Smatra da je "diskriminatorna odluka" o poskupljenju struje nastavak odluka koje su protiv interesa građana.

"Kurti nije održao obećanje i za mene je to još jedna prevara", navodi Lekaj povodom odluke o poskupljenju struje i dodaje da vlada takođe mora da pronađe rješenja za plaćanje struje na sjeveru.

Lekaj kaže da AAK ne podržavaju inicijativu Pokreta Samoopredjeljenje o ukidanju uredbe o naknadi za gorivo za putovanja poslanika i dodaje da bi tužilaštvo trebalo da istraži eventualne slučajeva zloupotrebe.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express