Danke Deutschland

Bundesrat je danas sa ukupno 69 glasova izglasao sporazum o priznavanju kosovskih vozačkih dozvola u Njemačkoj. „Poklon uoči godišnjice nezavisnosti“, navela je kosovska ambasada u Berlinu.

Vijest je prvi potvrdio ambasador Kosova u Njemačkoj, Faruk Ajeti, koji je poručio da ovakva odluka dovoljno govori o prijateljstvu Kosova i Njemačke.

„Posebno zadovoljstvo je da što sam sreo veći dio ministara transporta 16 nemačkih pokrajina na pragu glasanja priznavanja vozačkih dozvola Republike Kosovo. I još sam srećniji što od 69 opštih glasova Bundesrata, Kosovu ne nedostaje nijedan glas. To puno govori o prijateljstvu između naše dve zemlje, kao i o jačanju i podizanju kvaliteta standardizacije vozačkih dozvola Kosova sa evropskim normama“, napisao je on.

On se zahvalio Njemačkoj i ministru transporta pokrajine Baden-Württemberg, Vinfredu Hermanu (Winfried Hermann), koji je, kako je naveo, tokom svog govora u Bundesratu, uputio poziv za izglasavanje ovog sporazuma.

Potom je isto potvrdila i zvanična ambasada u Berlinu, navodeći da je to poklon za Kosovo.

„Poseban poklon Njemačke Kosovu uoči obilježavanja 14. godišnjice nezavisnosti. Poštovani građani Kosova, sa zadovoljstvom možemo da saopštimo da je Bundesrat upravo većinom glasova glasao za potpisivanje sporazuma o priznavanju kosovskih vozačkih dozvola“, navela ja ambasada.

Izvor: Kossev