Bivša poslanica VV

Bivša poslanica Samoopredjeljenja (VV) Shqipe Pantina rekla je da je nemoguće da predsjednica Vjosa Osmani nije znala da joj se nadoknađuju putni troškovi, dok je bila poslanik i dodala da to može da izjavi samo neznalica ili lažov.

Osmani je izjavila za RTK da dugo nije znala da dobija nadoknadu za putne troškove, dok prije nekoliko dana u medijima nije objavljen listing putnih troškova poslanika.

Međutim, Pantina je u objavi na Facebooku istakla da svaki poslanik dobija dokument iz sekretarijata, odnosno odjeljenja za finansije, na kome se vide uplate.

"Svaki poslanik za svaki mjesec dobija u svoje poštansko sanduče dokument iz sekretarijata (odsjeka za finansije) sa listom izvršenih uplatama za prethodni mjesec, na kojoj su podbojani: osnovna zarada, meditacija od pohađanja sjednica, meditacija od provizijskog učešća, plaćano dnevni obroci i putni troškovi. Naknada i naknada za putovanje u inostranstvo plaćaju se posebno. Reći da ranije nisi znao koliko si dobio i iz kog razloga znači da si ili neznalica ili lažov, a možda i jedno i drugo", poručila je Pantina.

Izvor: Kosovo Online