Skandal

Tijela dva pacijenta Infektivne klinike Univerzitetskog kliničkog centra Kosova koji su preminula od posljedica kovida-19 pogrešno su sahranjena jer im zamjenjena medicinska dokumentacija. Tijela preminulih su ekshumirana, a uhapšena su dva zaposlena u pogrebnim uslugama, prenosi Reporteri.

Portparol policije u regionu Prizrena Vesel Gashi potvrdio je hapšenje i naznačio da je to preduzeće bilo u obavezi da žrtve i ekshumira.

"Ovaj posao je izvela firma koja je bila ovlašćena da prevozi pokojnike. Tijela osoba su ekshumirana, a osumnjičeni su uhapšeni sinoć", izjavio je Gashi.

U KBC su za izjavili da sumnjaju da je medicinska dokumentacija pacijenata koji su umrli na Infektivnoj klinici bila pomješana.

Služba Univerzitetsko kliničkog centra Kosova je saopštila da je Uprava za infektivne bolesti zajedno sa policijom preduzela neophodne radnje u vezi sa slučajem.

"Klinika za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Kosova je pojasnila da je rukovodstvo klinike obavješteno da je pomješena medicinska dokumentacija premunilih pacijenata. Rukovodstvo Infektivne klinike zajedno sa nadležnim organima i Kosovskom policijom preduzelo je sve neophodne radnje“, saopšteno je iz ove Službe.

Da je medicinska dokumentacija pacijenata možda pomešana, potvrdio je i direktor Infektivne klinike Arben Vishaj koji je izjavio da u to vrijeme nije bio na poslu, ali da će danas sačiniti zvanični izvještaj o ovom događaju.
 
Izvor: Kosovo Online/Reporteri