Namjenjena za tržište EU

Policija Kosova zaplenila je tokom akcije u Podujevu 91 kilogram marihuane i tom prilikom uhapsila jednu osobu, prenosi Reporteri.

Major Reshat Murseli je na konferenciji rekao da je ova akcija nazvana "Kamera" sprovedena nakon višemjesečnih istraga, koordinisanih sa Tužilaštvima Prizrena i Prištine i daa je pored jednog uhapšenog raspisana potjernica za još tri osobe.

Kako je rekao, tokom akcije, osumljičeni je automobilom udario policijskog isljednika, koji je zadobio lakše tjelesne povrede.

Osim narkotika, oduzeta su četiri vozila i znatna količina novca.

Prema navodima policije, sumnja se da je droga potekla iz Albanije sa odredištem u susjednim zemljama i da je imala krajnje odredište u zemljama EU.

"Policija je prilikom kontrole automobila pronašla 34 paketa od 91 kilograma marihuane i uhapsila osumnjičenog. Pretresena je i kuća drugog osumnjičenog i ništa sumnjivo nije pronađeno. Policija traga za još trojicom osumnjičenih. Pored opojne droge, oduzeta su četiri automobila i količina novca u vrijednosti od preko 650 eura. Sumnja se da je droga potekla iz Albanije sa odredištem u susjednim zemljama i da je imala krajnje destinacije u zemljama EU", saopštila je policija na konferenciji za novinare.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri