2022. -2027. godina

Šef kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj u Prištini Neil Taylor uručio je danas Strategiju EBRD za Kosovo 2022. -2027. godine ministru rada i transfera Hekuranu Muratiju, prenosi Ekonomija onlajn.

"Glavni prioriteti ove strategije su: razvoj konkurentnijeg i inkluzivnijeg privatnog sektora kako bi se omogućio ekonomski rast, podrška tranziciji zelene ekonomije na Kosovu kroz diversifikaciju izvora energije i veću efikasnost u korišćenju resursa i podršku regionalnim infrastrukturnim integracijama ka privlačenju stranih investicija", navedeno je u saopštenju Ministarstva za rad i tranfer.

Na sastanku je Murati, kako je saopšteno, pohvalilo saradnju sa EBRD, i naveo da je ova institucija snažnan partner za postizanje ciljeva Vlade u pravcu razvoja i jačanja učinka privatnog sektora na Kosovu.

Podsjetio je da oni podržavajuc prelazak na čistu energiju, poboljšanje kvaliteta životne sredine i razvoj infrastrukture.

U novoj stretegiji, Evropska banke za obnovu i razvoj je, u koordinaciji sa lokalnim institucijama, identifikovala oblasti u kojima može da pomogne Kosovu i predstavila je uslove za razvoj novih projekata tokom 2022-2027. godine.

Tokom ovog sastanka, strane su se obavezale da će produbiti međusobnu saradnju u cilju poboljšanja života građana Kosova.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online