Subvencije su novac građana

Alijansa za budućnost Kosova pozvala je danas vladu da povuče odluku o poskupljenju struje, a Regulatornu kancelariju za električnu energiju (RUE) da bude transparentna i pokaže realnu cijenu struje, prenosi Koha.

AAK je u saopštenju za javnost saopštila da je prošlo 48 sati od kada je RUE drastično povećala cijenu struje i da još uvijek nema transparentnosti o tome kako se novac građana od poreza koristi za subvencije.

"Dragi građani, Kurti Vašim novcem krije svoj neuspjeh i govori da 'struja do 800 kilovata nije skupa'. Tačno je da se ovaj dio neće pojaviti u prijedlogu zakona, ali će doći do povećanja. Razliku plaća država, ali vašim novcem. Osim toga, ova subvencija će biti ukinuta krajem sljedeće godine i ponovo će teret biti na vama. Od juče je država siromašnija, a sa ovim ćete i vi biti", navodi se u saopštenju AAK-a.

Alijansa za budućnost Kosova je pozvala vladu da ukine odluku o poskupljenju struje.

"Pozivamo RUE i vladu da pokažu transparentnost i odmah pokažu pravu cijenu i način izdvajanja 100 miliona eura naših poreza. Kao rezultat ove obične prevare, pozivamo vladu da ukine odluku o povećanju cijene struje", navodi se u saopštenju.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore