Posljednji je trenutak

Predsjednik Alijanse za novo Kosovo Behgjet Pacolli rekao je da se Kosovo suočava sa teškom ekonomskom i socijalnom krizom i da neko mora da preuzme odgovornost u vođenju Kosova, prenosi Ekonomia Online.

On je na sjednici Skupštine naveo, nakon saopštenja Vlade da je ekonomski rast na Kosovu 9,9 odsto, da je posljednji trenutak da se interveniše u ekonomiji jer građani teško žive, cijene rastu, a plate ostaju iste.

"Nikakve mjere predostrožnosti nisu preduzete zbog energetske krize. Snabdjevanje energijom će biti nestabilno. Tražimo bolji život. Posljednji je trenutak da se interveniše u ekonomiji. Kosovo se suočava sa teškom ekonomskom i socijalnom krizom. Ne može se raditi na ovaj način. Danas je pred građanima izazov da plate struju. Ovo je veliko razočarenje. Neko mora da preuzme odgovornost u vođenju zemlje. Uzmite stručnjake, a ne samo militante", naveo je Pacolli.

Istovremeno, on je rekao da vlada vara građane o privrednom rastu, da privredni rast ima svoje osnove, više potrošnje i infrastrukturnih projekata.

"Može li neko da mi kaže koje je infrastrukturne projekte ova vlada do sada počela i radi, koliko su porasle plate ili primanja građana i koliko je porasla potrošačka korpa", upitao je Pacolli.