Šef Poslaničke grupe AAK

Šef Poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri izjavio je da je neodgovorno što poslanici Pokreta Samoopredjeljenje (VV) ne učestvuju na vanrednoj sjednici sazvanoj zbog poskupljenja struje. Sjednica je sazvana nakon što je Alijansa za budućnost Kosova sakupila dovoljno potpisa za organizovanje vanredne sjednice, prenosi Reporteri.

“Alijansa za budućnost Kosova juče nije izašla iz sale, dok se raspravljalo o ovom pitanju. Danas, poslanici Samoopredjeljenja nisu tu. Najveća poslanička grupa ignoriše debatu o pitanju koje je od velikog značaja. Ovo pokazuje neodgovornost i bijeg od debate. Sve je sinhronizovano sa Regulatornom kancelarijom za energiju koja je donela odluku o poskupljenju“, rekao je Tahiri.

Šefica poslaničke grupe Samoopredjeljenja Mimoza Kusari-Lila odgovorila je da poslanci ove partije nisu dobili nikakvo obavještenje o današnjoj sjednici.

"Nismo u sali jer nisu dobili najavu sjednici... Na koji način ste nas informisali o ovoj debati", odgovorila je Kusari-Lila na Tahirijeve prozivke.

Inače, danas su stupile na snagu nove strujne tarife koje su usvojene u utorak na sjednici Odbora Regulatorne kancelarije za energetiku.

Struju će plaćati više domaćinstva koja troše više od 800 kilovata. Dok opozicija i sindikati tvrde da će računi biti i dvostruko veći, premijer Albin Kurti izjavio je da 70 odsto domaćinstava neće biti pogođeno novim tarifama.

Predviđeno je da ovaj način obračuna struje i nove cijene budu na snazi do 2023. godine.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri