Ponosni

Skupština Kosova juče je objavila izvještaje o tome koliko su poslanici u protekle četiri godine potrošili na putne troškove, a na spisku onih koji su refundirali troškove su poslanica Samoopredjeljenja Fatmire Mulhaxha Kolqaku koja je tvrdila da putuje autobusom na šta je "ponosna", kao i milioner Ramiz Keljmendi, prenosi Reporteri.

Prema izvještajima koje je objavila Skupština Kosova, Kolqaku od 2017. godine dobila je iz državnog budžeta oko devet hiljada eura, za pokrivanje "troškove putovanja autobusom".

Dan ranije, poslanica Kolqaku je rekla da je godinama putovala od Peći do Prištine i nazad autobusom i da su njeni svjedoci svi kondukteri i vozači. Navela je da je na to ponosna rekavši da je ona zapravo "poslanica iz autobusa".

„Godinama sam putovala autobusom od Peći do Prištine. Tako sam razgovarala sa mnogim putnicima, pa sam u Skupštini pokretala mnoga pitanja o tome što sam čula od građana“, rekla je Kolqaku.

Milioner Ramiz Kelmendi, kako se navodi, nije štedeo građane, ni budžet. Od 2011. do 2019. godine naplatio je 7.400 eura na ime putnih troškova.

Kelmendi je inače vlasnik lanaca supermarketa ETC i Elkos Group.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri