Osiromašen džep građana

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj reagovao je na poskupljenje struje navodeći da će građani, sa Kurtijem na čelu Vlade, građani struju plaćati gotovo dvostruko više, tačnije računi će im biti 86 odsto veći.

On je na Facebooku napisao da Kurtijevim pričama došao je kraj, te da će danas svima koji troše više od 800 kilovati struje, računi biti veći za  85 odsto za visoku tarifu i 104 odsto po nižoj tarifi.

"Običan građanin koji je minimalno potrošio 850 kilovati plaćao je 49,68 eura. A sada, kada je Kurti na čelu Vlade, platiće 92,40 eura. Dakle, povećanje za običnog građanina će biti oko 86 odsto. Kao da to nije bilo dovoljno, prije nekoliko dana je izdvojio još 90 miliona eura za subvenciju, što sada nema smisla", objasnio je Haradinaj.

Naveo je da je Alijansa za budućnost Kosova tražila od Regulatorne kancelarije za energetiku da ovaj proces vrati na početak, ali uzalud.

"Trijumfovali su oni koji žele da osiromaše džep građana. Naše aktivnosti protiv ove skandalozne odluke neće prestati", napisao je Haradinaj.

Izvor: Kosovo Online