Opozicija se bavi političkim komentarima

Šefica poslaničke grupe Pokreta Samoopredjeljenje Mimoza Kusari-Lila kritikovala je opoziciju koja je zahtjevala poništenje odluke Regulatorne komisije o povećanju cijene struje, i poručila im da treba da se bave zvaničnim dokumentima i zakonom, umjesto političkim komentarima, prenosi Reporteri.

“RUE je otvorio period konsultacija, niko od njih nije poslao svoje izvještaje u vezi sa ovim zahtjevom. Jedino ono što je predloženo može se izglasati. RUE je doneo odluku u skladu sa rokovima. Postoje i drugi mehanizmi koji mogu uticati na ublažavanje rasta cijena. Ono što se ovdje sudi je kršenje zakona regulatornog tijela", rekla je Kusari-Lila.

Ona je navela da opozicija svojevremeno nije imala interes da postupa u skladu po pravilima kako bi uticala na ovu odluku.

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri rekao je da je odluka o povećanju cijene struje veoma loša vijest za građane Kosova.

Prema njegovim riječima, ovo povećanje će uticati na pogoršanje situacije na Kosovu, što bi trebalo da predstavlja alarm za premijera Kurtija.

“Doći će do lančanog poskupljenja. Podržavamo raspravu i usvajanje rezolucije kojom se traži ukidanje ove odluke. Alijansa je blagovremeno poslala komentare RUE", rekao je Tahiri.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri