Povećanja će biti

Upravni odbor Regulatorne kancelarije za energetiku danas će na sastanku razmatrati relevantne tarife za električnu energiju za 2022.godinu, prenosi Reporteri.

Upravni odbor Regulatorne kancelarije za energetiku najavio je da će se sastati danas sa početkom u 11 časova, gdje je na dnevnom redu šest tačaka za razmatranje.

Predsjednik UO Imer Fejzullahu rekao je juče na konferenciji za novinare da će doći do povećanja tarifa, ali nije naznačio koliko će to povećanje biti.

“Ulažemo sve napore da odluku donesemo prije 20. februara. Riječ je o vanrednoj situaciji i posvećeni smo da ovaj proces završimo u najkraćem mogućem roku, s obzirom na to da imamo dodatne troškove u sistemu“, rekao je Fejzullahu.

O mogućem povećanju tarifa svoje komentare RUE poslali su predsjednica Vjosa Osmani, Pokret Samoopredjeljenje, Demokratski savez Kosova i Alijansa za budućnost Kosova.

KEDS i KESCO u svojim komentarima tražili su povećanje tarifa od 47 odsto, da sistem ne bi bio ugrožen nakon gubitaka tokom prošle godine. S druge strane, operater KOSTT upozorio je da je na ivici bankrota, jer imaju mnogo troškova, uključujući i plaćanje struje na sjeveru Kosova.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri