Vrijeđanje, nasrtaj, psovke...

Sjednica Predsjedništva Skupštine nije održana zbog sukoba poslanika Samoopredjeljenja (VV) sa šefom Demokratskog saveza Kosova (LDK) Arbenom Gashijem, prenosi Reporteri.

Predsjednik Skupštine Glauk Konjufca izjavio je Gashi pretio osoblju zaposlenom pri kancelariji predsjednika Skupštine, vređao im članove porodice i da je čak nasrnuo na jednog od službenika Ilira Kerçelina.

"Mogu samo da kažem da je ovakvo ponašanje neprihvatljivo, a uvrede na račun porodice skandalozne”, zaključio je Konjufca.

Međutim, Gashi je demantovao ove tvrdnje da je došlo do bilo kakvog fizičkog kontakta sa Kerçelinom.

“Predsjedavajući Skupštine je sa sobom poveo šefa kabineta i time je prekršio svoje dužnosti. Tražili smo da on ne bude prisutan, međutim to nije prihvaćeno i sastanak je propao”, rekao je Gashi, ističući da nije došlo do fizičkog sukoba.

On je naglasio da nije dozvoljeno da šef kabineta predsjednika Skupštine učestvuje u raspravama.

Takođe, još jedan od poslanika Samoopredjeljenja Adnan Rrustemi, optužio je Gadhija da ga je opsovao. Dodao je da je sastanak propao ali da će Samoopredjeljenje tražiti da se preispita odluku o naknadama za gorivo iz 2011. godine

"Uvjereni smo da je ova naknada za poslanike prevelika. Troškovi goriva ne bi trebalo da se refundiraju", rekao je Rustemi.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri