Noćenje 55 eura

Rukovodstvo Prištine predvođeno gradonačelnikom Perparimom Ramom provodi radni vikend u Peći, u hotelu u kojem noćenje sa doručkom košta 55 eura, a svi troškovi biće plaćeni iz opštinskog budžeta, prenosi Koha.

Za ovo je putovanje rezervisano 30 soba za dvodnevni boravak, a u cijenu ovih soba uračunato je i korišćenje bazena, đakuzija, turskog kupatila, saune i fitnes sale.

"Došli smo na radni vikend. Sada imamo sve direktore na okupu i dobro je malo ih izvući iz konteksta da mogu slobodnije da razmišljaju“, rekao je Rama.

On je već izjavio da ne zna koliko je ovo putovanje koštalo.

"Nisam siguran koliko, ali ćemo to izvestiti narednih dana“, dodao je gradonačelnik Prištine.

Opozicija u Prištini smatra da je ovo putovanje potpuno nepotrebno.

Član Pokreta Samoopredjeljenje Berat Lahu, rekao je da su ove aktivnosti počele da se koriste za opuštanje i zabavu zvaničnika.

"Nepotrebno je da se prvi sastanak održi van Prištine. Nekako su ove aktivnosti počele da se koriste više za zabavu funkcionera, nego za obavljanje određenog posla. Pokret Samoopredjeljenje je uvijek bio za to da se takvi troškovi svedu na najmanju moguću mjeru, bez obzira da li se radi o centralnom ili lokalnom nivou i ovaj pristup treba da ima novo rukovodstvo Prištine“, rekao je Lahu.

Izvor: Koha ditore/Kosovoonline