Funkioner PDK

Funkcioner Demokratske partije Kosova Faton Bislimi rekao je da Srbija lobira u Vašingtonu, dok se kosovski političari bave jedni drugima, unutrašnjom politikom i tako pokazuju političku osrednjost. Bislimi upozorava da se posljednja bitka sa Srbijom dobija isključivo na Capitol Hillu.

Bislimi je na svom Facebook profilu podjelio dokument koji je objavio ambasador Srbije u SAD Marko Đurić, u kojem se navodi da je 16 članova Kongresa SAD uputilo ovo pismo američkom predsjedniku Josephu Bidenu, u znak podrške Srbiji.

On navodi da je "srpski lobi u Vašingtonu uložio milione dolara da dobije istorijsku političku bitku Srbije protiv Kosova" i to upravo na Capitol Hillu.

"Ali ovo srpsko lobiranje direktna je posljedica posvećenosti zvaničnog Beograda da uloži milione dolara u Vašington kako bi dobio što veću podršku tamo gdje je istorijska politička bitka Srbije protiv Kosova dobijena ili izgubljena – na Capitol Hillu“, napisao je Bislimi.

Prema njegovim riječima, Srbi ne ponavljaju greške iz prošlosti, već uporno lobiraju u Vašingtonu.

"Sada Beograd neće ponoviti greške iz prošlosti. Srbi sada divno lobiraju u Vašingtonu, dok se mi bavimo jedni drugima, unutrašnjom politikom i tako pokazujemo neviđenu političku osrednjost u tako ključnom trenutku za Kosovo! To je neoprostivo!", napisao je Bislimi.

On je pozvao kosovske političare da se ujedine kako bi dobili posljednju bitku sa Srbijom u Vašingtonu.

"Naša vlada i cijela naša politička garnitura danas, više nego ikada, moraju izaći iz osrednjosti kreiranja politike u naseljima i gradovima, i pokazati nacionalno vođstvo radeći zajedno i bezrezervno podržavajući našeg uspješno dokazanog spasioca - Sjedinjene Američke Države“, napisao je Bislimi.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express