Glavno jelo sa 300 grama mesa sa roštilja, u restoranu Skupštine Kosova košta 1 i pol euro.

Poslanici Skupštine Kosova od 2011. dobivaju 5 eura za dnevne troškove, uz ostale pogodnosti koje imaju, poput naknade putnih troškova za poslanike koji žive izvan Prištine.

To je odlučilo Predsjedništvo Skupštine, koje su činili predsjednik Jakup Krasniqi, te članovi Xhavit Haliti, Glauk Konjufca, Sabri Hamiti, Etem Arifi i Petar Miletić.

U međuvremenu, predsjednik Skupštine Kosova često mora pozivati poslanike na sjednicu, jer oni često napuste sjednicu i odu u restoran Skupštine.

U restoranu Skupštine zastupnici imaju vrlo pristupačne cijene, u odnosu na tržišne.



Espresso kafa, koja inače košta 50-70 centi, za zastupnike u Skupštini košta 30 centi. Isto vrijedi i za filter čaj, koji se u drugim lokalima prodaje i do 1 euro.

Veliki makiato za njih je 40 centi, iako ga građani plaćaju 1 euro.

Samo 20 centi košta cappuccino kafa ili mlijeko s čokoladom ili bambi.

A ako je neki od zakonodavaca gladan, goveđu juhu može platiti 40 centi, a ako mu se ne sviđa, može platiti samo 30 centi za pileću juhu.

Poslije juhe ide salata od 200 grama, koja poslanika košta 50 centi.

200 grama sira kačkavalja košta 40 centi.

Glavno jelo, s 300 grama mesa na roštilju, košta 1 i pol euro. Poslanici vegetarijanci mogu dobiti 300 grama špageta ili tjestenine za samo 80 centi.

Razloge zašto su cijene u skupštinskom bifeu jeftinije, za Klan Kosova, pojasnio je ekonomist Remzi Smajli.

Jeftinije usluge u restoranima javnih ustanova proizlaze iz toga što su: U svojim ponudama, u postupku nabavke, ponudili niže cijene. Imaju stalnog kupca cijelo vrijeme. Manji troškovi, posebno u energiji i najamnini."

Primanje usluga obavlja se putem tendera i na njemu pobjeđuje najjeftiniji ponuđač.

No, privremeno je zatvoren krajem 2021. godine, nakon što je bilo pritužbi na uslugu vode koju proizvodi Srbija.