Politički analitičar

Politički analitičar Rahman Paçarizi smatra da se aktuelni premijer Albin Kurti najviše plaši Alijanse za budućnost Kosova, zato što poznaje moć Ramusha Haradinaja da organizuje proteste, prenosi Bota sot.

"Kurti ima najveći strah od AAK, jer zna moć Ramusha Haradinaja da organizuje proteste. U to se sam uvjerio, kada je na jednom protestu, na kojem nije učestvovao AAK u to vrijeme, Samoopredjeljenje skoro doživelo neuspjeh, jer je ostalo sa vrlo malo ljudii. Takođe, plaši se i SDP-a jer poznaje organizacionu veštinu Dardana Moliqaja i njegove grupe, iako ga je u ovom protestu Moliqaj pobjedio huliganstvom, napadom na policiju", rekao je Paçarizi.

Prema njegovim riječima, lider Samoopredjeljenja i predsjednik vlade ne strahuje od Demokratske partije Kosova i Demokratskog saveza Kosova jer oni, kako kaže, nemaju tradiciju organizovanja protesta.

"Kurti je svijestan da (PDK i LDK), ove dvije političke partije nemaju ovaj načinl preuzimanja vlasti ovakvom vrstom opozicije, a pobjeda na lokalnim izborima ih je još više prilagodila i pokazala da je put kojim idu najbolji put za njih, stoga se Kurti ne plaši ovakvog načina uličnog opozicioniranja ove dvije političke partije", zaključio je Paçarizi.

Izvor: Kosovo Online/Bota Sot