Pobjegao policajcima sa granice

Milan Radoičić uspeo je juče, po drugi put, da pobjegne Policiji Kosova, sada na graničnom prijelazu Brnjak. Prema saznanjima Kallxo-a, on je ponovo stavljen na potjernicu, ovaj put u vezi sa slučajem "Brezovica".

Policija Kosova u svom 24-izvještaju izvjestila je da je juče na ovom prelazu jedno lice u 15.40, u trenutku dok su mu policajci provjeravali dokumenta, pobjeglo nazad ka teritoriji koju kontroliše Srbija. Potvrdili su i to da se radi o osobi za kojom se traga, na osnovu sudskog naloga, ali nisu naveli njegov identitet.

Kako saznaje Kallxo, riječ je Milanu Radoičiću.

Okolnosti kako su policajci omogućili njegovo bekstvo još uvijek nisu razjašnjene, zbog čega su već naslovi u štampi "Skandalozno", a već reaguju i zvaničnici Kosova.

Odmah nakon incidenta, navodno započela je istraga.

KoSSev ovu vijest nije uspio da potvrdi u Policiji Kosova regiona Sjever, kao ni u direkciji u Prištini. I dok ih na Sjeveru upućuju na pograničnu policiju ili direkciju, u Prištini ih je portparol Baki Kelani takođe uputio na 24-časovni policijski izvještaj, naglašavajući da oni ne mogu da potvrde konkretno ime.

Takođe, do objavljivanja vijesti niu uspjeli da dobiju ni odgovor od samog Radoičića. Telefonska linija bila je zauzeta, a na pisanu poruku još uvijek nije im stigao odgovor od ovog zvaničnika Srpske liste.

Za Radoičićem je 24. januara 2019. raspisana potjernica u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, da bi 1. marta 2021. poternica bila i skinuta a na zahtjev specijalnog tužilaštva Kosova koje je prethodno i zatražilo raspisivanje potjernice.

Ovo je drugi put da je Radoičić uspio da pobjegne Policiji Kosova. Prvi put je pobjegao 23. novembra 2018, tokom akcije specijalnih jedinica u zgradi u kojoj živi. Radoičić koji se nakon toga oglasio za portal Kosovo Online kazao je da izbjegao zapravo likvidaciju, što je potvrdio i sam srpski predsednik, kao i ostali zvaničnici.

Kako Kallxo takođe saznaje, Milan Radoičić, nije ponovo stavljen na potjernicu za slučaj Ivanovića, već je od strane Tužilaštva u Uroševcu, uz ovlašćenje tužioca Rasima Malokua, na potjernicu u vezi sa slučajem "Brezovica".

Tužilac Maloku je za Kallxo rekao da je naložio Policijskom inspektoratu Kosova (PIK) da se u roku od nekoliko sati razjasne okolnosti bjekstva Radoičića.

Radoičiću su dokumenta ostala na graničnom prijelazu nakon što je pobjegao pred očima troje ili četvoro policajca.