Policijski sat ostaje

Ministar zdravlja Rifat Latifi saopštio je da se očekuje da će sutra na sjednici Vlade biti donijeta odluka o ublažavanju antikovid mjera i da bi nove mogle da stupe na snagu u subotu, prenosi Kosovo Press.

Na sastanku Komiteta za upravljanje pandemijom danas je predloženo da se ulaz na Kosovo dozvoli svima koji su primili dve ili tri doze vakcine, a oni koji su dobili jednu, moraće da urade i PCR test.

Prijedlog je i da se policijski čas skrati i da traje od ponoći do 5 časova, kao i da ugostiteljski objekti rade do 23 časa. Takođe, maske neće više morati da se nose na otvorenom, dozvoliće se rad fitnes centrima, a ulazak u restorane, barove, robne kuće, tržne centre.., biće dozvoljen samo vakcinisanima.

Latifi je naveo da je situacija sa pandemijom dala mogućnost da se mjere olakšaju, ali je dodao da će, ako bude potrebno, preko noći doći do njihovog pooštravanja.

Mjere koje su trenutno na snazi dozvoljavaju rad ugostiteljskim objektima samo do 21 čas, a policijski čas počinje od 22 časa. Za ulazak na Kosovo potrebna je potvrda o primljene tri doze vakcine ili dve doze i negativan PCR test.